Kezdõoldal
 
 
Naptár / Online foglalás AutókAlkalmakÚtvonalakÁrainkCégünkrõlBudapest

SAAB  99 GL (1979)

SAAB99 GLEgykoron a SAAB jelentette a mindennapi használatra szánt jármûvek között az autógyártás csúcsát. A Mercedest és a BMW-t is túlszárnyalva elnyerte 1980-ban a világ legbiztonságosabb autója címet. Mindemellett az évek bebizonyították, hogy tartósságban is világelsõ. A mai napig róják az utakat egyes példányaik több százezer kilóméterrel a gyomrukban. Ergonómiában és kényelemben sem maradt el sosem vetélytársaitól, sõt . . .

Mindez köszönhetõ annak, hogy a SAAB eredetileg repülõgép gyár volt. Innen sikerült átmenteni a rendkívül precíz, mindenre kiterjedõ figyelmet a tervezéstõl a kivitelezésig. A repülõgép tervezés és gyártás nem tûr el hibákat, vagy kókány megoldásokat. Ez köszön vissza a SAAB autógyártásában már a kezdeti idõszaktól fogva. Akinek volt, van, vagy esetleg lesz SAAB-ja, az maga is megtapasztalhatja ezt.

Aki személyesen szeretné kipróbálni a svéd autógyártás egyik remekét, vagy csak nosztalgiázni szeretne egyet, ha volt hasonló jármûve, annak figyelmébe ajánljuk 1979-es évjáratú SAAB 99-esünket. Teljes felújításakor extraként vajszínû bõrborítást kapott az utastér, és tükörkrómos küszöböket, hogy már az ajtó kinyitásakor érzékelni lehessen az autó kiemelkedõ minõségét.

3D
képek